Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Сградата на ПДТГ„Димитър Хадживасилев“ с цялостна модернизация 06.01.2023 г.

Новата година за Професионалната държавна търговска гимназия (ПДГТ) „Димитър Хадживасилев“, гр. Свищов стартира с реновиране и модернизация на училищната сграда, научи Борса.bg от учебното заведение. Това е възможно в резултат на реализирането на проект „Изпълнение на СМР – фасадна реставрация, енергоспестяващи мероприятия, вътрешен ремонт, ремонт на спортна площадка и нова мълниезащита в гимназията“ по Оперативна програма (ОП) „Региони в растеж“ 2014-2020”, а стойността на строително-монтажните работи възлиза на 2 489 999 лв.

 

 

Всъщност, тази дългоочаквана добра новина не би станала възможна без съвместното решаващо сътрудничество между ръководството на училището, Община Свищов и Министерството на образованието и науката (МОН), които допринесоха за това, сградата на Търговската гимназия да бъде реновирана като се създаде една съвременна, функционална и подкрепяща образователна среда в нея.

 

Г-жа Лиляна Димитрова, директор на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, изрази своята благодарност за подкрепата и решителните действия, довели до стартирането на този проект, към д-р Генчо Генчев, кмет на община Свищов и проф. д-р Сашо Пенов министър на образованието и науката.  

 

Повече информация за Професионална Търговска Държавна гимназия (ПДТГ) "Димитър Хадживасилев", както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ПДТГ „Димитър Хадживасилев“