Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

РУ „Ангел Кънчев“ на 75 години 19.11.2020 г.

На 12 ноември т. г. Русенски университет (РУ) „Ангел Кънчев" навърши 75 години от своето създаване, информираха за Борса.bg от учебното заведение. По повод юбилея, цялата 2020 г. и най-вече месец ноември  са изпълнени с многобройни инициативи и събития в университета и неговите факултети и филиали.

 

 

Събитията по повод 75-годишния юбилей на университета на празничния 12 ноември, започнаха в 10 ч. с поднасяне на венец пред паметника на Ангел Кънчев – патрон на учебното заведение. След това в централното фоайе на ректората ректорът на университета чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев поздрави присъстващите със знаменателната годишнина. Той обяви откриването на постерна изложба „75 години Русенски университет", подредена в централното фоайе, в която в 20 табла са проследени в хронологичен ред всички по-важни събития в университета между 70-тата годишнина през 2015 г. и 75-годишния юбилей.

 

Ръководството на учебното заведение получи виртуални поздравления от партньори и приятели на учебното заведение от България и чужбина чрез виртуалната платформа Биг Блу Батън.

 

„Засвидетелстваното уважение от страна на партньорите на Русенския университет  бе повод за гордост и радост“, споделиха от учебното заведение.

 

По повод годишнината е създаден виртуален албум със забележими за университета и града места, събития и факти. За създаването на албума са използвани съвременни технологии за въздушно заснемане с дрон и 3D сканиране, които ще позволят на читателя да се потопи във виртуалния свят на Русенския университет. Автори на албума са доц. д-р Георги Христов и д-р Дияна Кинанева (виртуална част), доц. д-р Йордан Дойчинов (дизайн), проф. д-р Юлиана Попова (текст).

 

Повече информация за Русенски университет „Ангел Кънчев“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

 Източник на снимковия материал: РУ „Ангел Кънчев“