Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

РУ „Ангел Кънчев“ проведе семинар за STEM обучението и науката 22.06.2022 г.

На 20 юни 2022 г. в Русенския университет (РУ) „Ангел Кънчев“ се състоя едно от предварителните събития в програмата на Европейската нощ на учените за т.г., научи Борса.bg от учебното заведение. Това бе семинарът „Научна комуникация и иновативно обучение", насочен към докторанти, млади учени и изследователи от университета, представители на образователни институции, ангажирани с предизвикателствата на STEM обучението, както и за всички, които са заинтересувани от проблемите на отворените иновации, отворената наука и новите умения в отговор на Европейската зелена и дигитална трансформация.

 

 

Семинарът се организира в рамките на проекта K-TRIO 6 (Учените в триъгълника на знания), осъществяван с финансовата помощ на Европейския съюз по програма Хоризонт Европа, както и с подкрепата на екипа на проект Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото (УНИТе), финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014 – 2020.

 

РУ „Ангел Кънчев“ е част от проектния консорциум, който включва: Софийски университет „Св. Кл. Охридски" (координатор), Форум „Наука", Институт по математика и информатика на БАН, Клуб „Млади таланти", Център по растителна и системна биология и биотехнологии, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, Тракийски университет – Стара Загора, Университет „Проф. Асен Златаров" – Бургас, Единен център за иновации на БАН, Регионален исторически музей – София.

 

Повече информация за Русенски университет „Ангел Кънчев“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: РУ „Ангел Кънчев“