Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

РУ „Ангел Кънчев” с признание за изследователски университет 18.11.2022 г.

На 26 октомври 2022 г. Русенският университет (РУ) „Ангел Кънчев” бе включен в списъка на изследователските висши учебни заведения в страната, научи Борса.bg от учебното заведение. Това се случи с решение на Министерския съвет (МС) на Република България. 

 

 

Университетът се отличава с непрекъснато нарастващия брой на научните публикации, индексирани в световно признати бази данни, както и в многобройните авторитетни и международни научни конференции, организирани в университета. Научните разработки носят принос към развитието и на регионалната икономика.

 

Включването на университета в списъка на изследователските университети в България е изключително признание за научната резултатност, капацитета и общественото влияние. Това е висока оценка за ангажираността и приноса на цялата академична общност към изпълнението за това университетът да бъде иновативен, модерен  и устремен към върхови постижения. 

 

РУ „Ангел Кънчев” получава още едно заслужено признание за своята стратегическа ориентация към авангардни научни постижения и иновационен растеж”, коментираха от учебното заведение.

 

Източник на снимковия материал: