Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Ректорът на ВУТП получи званието „Професор Хонорис Кауза“ 19.05.2023 г.

Проф. д-р. Миглена Темелкова, ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), получи почетно звание „Професор Хонорис Кауза“ от Университета „Скопие“, научи Борса.bg от учебното заведение. Званието се присъжда поради приноса на професор Темелкова в развитието на българо-македонските отношения в областта на висшето образование, както и за приобщаването на висшето образование на Република Северна Македония към европейското образователно пространство.

 

 

„Висшето образование е мостът, който може да разруши и най-закостенелите предразсъдъци, битуващи и от двете страни на границата, защото образователният, научният и културният обмен, обменът на иновации и трансферът на научни технологии са най-сигурният път към приятелството, доверието и добрите съседски отношения“, посочи проф. Темелкова.

 

ВУТП предлага един от най-иновативните образователни продукти в България като Дигитално лидерство, Телемедицина, Софтуерно проектиране в медицината, Киберсигурност.

 

„Създаваме инженерите на бъдещето. Едно от най-търсените висши училища сме от чуждестранните студенти. Защо да не споделим нашия опит с колегите си от Северна Македония? Защо да не приемем техните добри практики в образованието“, коментира още г-жа Темелкова.

 

Повече информация за Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ВУТП