Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Проведе се хакатонът „Hack for Innovation in IoT” 15.04.2019 г.

От 15 до 17 март и от 22 до 24 март 2019 г. се проведе хакатонът „Hack for Innovation in IoT”. В първото предизвикателство на състезанието, организирано от Ocado Technology, участие взеха 20 отбора. Във втория етап на конкурса, организиран от Факултетен Студентски Съвет на Факултет по математика и информатика на Софийски университет – FMI Codes, участваха 14 отбора, информираха за Борса.bg от Технически университет – София.

 

 

По време на първото предизвикателство отборът на Христо Динков, Беатрис Иванова, Симеон Павлов и Дмитрий Клеунков представиха прототип на домашен асистент, който позволява управление на електрически устройства с жестове, използвайки изкуствен интелект за разпознаване на образи от видео поток от камера.

 

Отборът на Христо участва и на втория етап от хакатона, като тук Дмитрий Клеунков не присъства. По време на този кръг момчета отново представиха домашния асистент с разпознаване на жестове, но по различен начин. Този път изкуственият интелект се фокусира върху няколко ключови точки от тялото, които описват движението му в пространството.

 

Журито бе силно впечатлено от домашния асистент и единодушно избра отбора на Христо за победители. Момчетата са членове на студентския клуб „Роботика“ към Студентски съвет на ТУ-София.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-София