Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Приветстваме ПТГ „Васил Левски“ в Академична борса 06.09.2019 г.

Професионална техническа гимназия (ПГТ) „Васил Левски“ в гр. Горна Оряховица е поредното учебно заведение, с което заедно ще вдъхновяваме и напътстваме младежите, избрали нелекия, но вълнуващ път на професията „Техник“. Щастливи сме да приветстваме с „Добре дошли!“ в Академична борса на Борса.bg най-старото професионално училище в област Велико Търново!

 

 

Училището е с дългогодишна история. Гимназията е създадена през далечната 1921 г. първоначално като Държавно коларско училище в с. Драганово, област Велико Търново. През следващите няколко години броят на новопостъпващите ученици непрекъснато расте. Поради разрастването на училището се налага да се търсят нова сграда и нови работилници и учебното заведение се премества в близкия град – Горна Оряховица. На 22 октомври 1939 г. е положен първият камък на сегашната сграда на училището, чието изграждане започва през 1942 г. От 1947 г. учебните занятия започват да се провеждат в новата сграда. Постепенно тя се разширява, построяват се работилници, библиотека, физкултурен салон, автосервиз и дори киносалон.

 

Днес гимназията продължава да гради и надгражда своята богата история, а гордост за нея са нейните възпитаници – стотици инженери, десетки икономисти, учители, бизнесмени, юристи, лекари, обществени дейци и специалисти от областта на машиностроенето и транспорта.

 

Целия материал можете да видите в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за ПТГ „Васил Левски“ – Горна Оряховица, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПТГ „Васил Левски“