Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Предстои базар на професиите за учениците в Бургас 10.03.2023 г.

На 11 март 2023 г. (събота) от 10:30 ч. в Бургас предстои да се проведе „Базар на професиите 2023“, научи Борса.bg от Община Бургас. Събитието ще се състои в Младежкия културен център гр. Бургас и ще е съпроводено от празнична програма. Базарът се организира от Община Бургас, кариерните консултанти към Центъра за личностно развитие, Младежкия международен център и Младежкия културен център в подкрепа на кандидат-гимназистите и техните родители.

 

 

Инициативата има за цел да подпомогне учениците от 6-и и 7-и клас при избора на учебно заведение, в което да продължат своето образование.

 

По време на базара се очаква над 20 учебни заведения да представят свои разработки и иновативни проекти с престижни награди от конкурси. Във форума ще вземат участие: НЕГ „Гьоте“, ПГРЕ „Г. С. Раковски“, ПГЧЕ „Васил Левски“, АЕГ „Гео Милев“, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, Търговската гимназия, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ПГСАГ „Кольо Фичето“, Професионалната гимназия по транспорт, ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, ПГМКР „Св. Никола“, ПГСИ „Пеньо Пенев“, Професионалната техническа гимназия, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Петко Росен“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Добри Чинтулов“, Международния младежки център и Кариерно ориентиране и консултиране към ЦПЛР-Бургас.

 

В рамките на събитието се представят различни професии под формата на презентации, изложения и срещи диалози между ученици, преподаватели и родители.

 

Форматът позволява да се обсъдят различни възможности за обучение и професионална реализация на седмокласниците, които ще могат да попълнят безплатен въпросник за професионално ориентиране и да се консултират с квалифициран кариерен консултант.

 

Източник на снимковия материал: Община Бургас