Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Посети „Дни на Роботиката” на 10 и 11 май в ТУ-София 03.05.2019 г.

На 10 и 11 май 2019 г. в Технически университет – София ще се проведе ежегодното събитие „Дни на Роботиката”. И тази година в продължение на два дни ще се обсъждат актуални теми, свързани с роботиката, изкуствения интелект, дроновете, 3D принтирането, IoT и квантовите компютри, информираха за Борса.bg от ТУ-София, който е част от организаторите.

 

 

Инициативата „Дни на Роботиката” е разделена на две части. В първия ден от събитието се провеждат различни лекции, посветени на новите технологии. Инженери от водещи компании и университети разказват за своя опит. Вторият ден е посветен на различни състезания и демонстрации на роботи, дронове и иновации.

 

„Ежегодното събитие има за цел да събере всички технологични ентусиасти на едно място. Те да покажат над какво работят, да разкажат възможностите за развитие на проектите си, както и да споделят своя опит”, коментираха организаторите.

 

Тази година част от компаниите - спонсори са Мелексис България, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, Бош България и др.

 

За всички ентусиасти, които желаят да станат част от събитието, входът е свободен, като се изисква предварителна регистрация.

 

Повече информация за събитието можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-София