Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПЛТГ „Никола Вапцаров“ – Банско с нови спортни съоръжения 03.09.2019 г.

Предстои обновяването на спортната площадка и изграждането на нови спортни съоръжения в Професионалната лесотехническа гимназия (ПЛТГ) „Никола Вапцаров“ в гр. Банско, научи Борса.bg от общината в града.

 

 

В рамките на проекта ще бъдат изградени футболни игрища, игрища за тенис на корт и зона за фитнес на открито. Към спортните съоръжения ще бъдат изградени и трибуни за посетители, които ще бъдат разпределени в две зони. Зоната между игрищата за футбол и тенис ще представлява двустранно-стъпаловидно разположени трибуни от метална конструкция с дървени импрегнирани седалки. Втората зона ще бъде разположена по дължината на южната страна на футболните игрища.

 

Ще бъде изцяло подменена настилката около реконстуираните игрища и ще бъдат поставени нови кошчета за боклук, вело-стоянки, пейки и беседки. Ще бъде монтирано и LED осветление, както и прожектори осигуряващи необходимата осветеност върху футболните и тенис игрища.

 

Дейностите са част от проект „Подобряване на енергийната ефективност на ученическото общежитие и преустройство на съществуващи спортни съоръжения и изграждане на нови такива в Професионалната лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров“ – гр. Банско“.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com