Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГ „Петър Парчевич“ – Раковски участва в конкурс на АББ България 15.06.2022 г.

Професионална гимназия(ПГ) „Петър Парчевич“ – Раковски взе участие в конкурса „Развивай се и мисли“, организиран от АББ България, съобщиха за Борса.bg от компанията. Темата на конкурса бе „Технология за по-доброто бъдеще на Земята и хората“, а ученическите екипи работиха под ръководството на преподавателите Алдомир Коленаров и Георги Господинов.

 

 

Първият отбор представи макет на електродинамичен модел по проект „Зелена енергия“, който се състои от велосипед, електромотор и генератор, чрез който се произвежда електроенергия, необходима за захранване на училищния звънец. В екипа, сътворил разработката, участваха Стефан Севдов Велев и Ариф Али Ахмед от 8 „В“ клас, Пламен Николаев Манкин от 11 „Б“ клас и Георги Петров Георгиев от 9 „Б“ клас.

 

Вторият отбор, който е и големият победител в конкурса, представи своя макет „Фотоволтаик“, състоящ се от фотоволтаична система, чрез която ще се генерира електроенергия, която да бъде използвана за захранване на различни видове електрически устройства. Участниците в проекта бяха Георги Димитров Иванов от 8 „В“ клас, Петър Петров Павлов и Йосиф Веселинов Петков от 11 „Б“ клас, както и Иван Рангелов Тодоров от 9 „Б“ клас.

 

Възпитаниците на ПГ „Петър Парчевич“ изказват своята благодарност за предоставената възможност да участват в инициативата на АББ България!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България, freepik.com