Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГ „Златю Бояджиев“ се изявиха в конкурса на АББ България 17.06.2022 г.

Възпитаниците от Професионална гимназия (ПГ) „Златю Бояджиев“ гр. Брезово участваха в инициативата „Развивай се и мисли“ на АББ България, научи Борса.bg. Талантливите ученици разгърнаха своите умения и показаха най-доброто от себе си с макетите „Компостер“ и „Импеданс фаза-защитен проводник“, които разработиха с помощта на своите преподаватели Стоян Минчев и Деяна Баръмска.

 

Първият екип, с участието на Мария Атанасова Александрова, Стоян Димитров Стоянов, Тодор Ненков Чакъров от 8 „Б“ клас, представиха и разказаха за своя био макет „компостер“, изработен от природни материали. Гимназистите обясниха, че компостирането е естественият начин на природата да преработва и да рециклира органичните си отпадъци. Като крайният продукт от процеса е богато на органични съставки и подобно на хумус вещество, което е естествен подобрител за самата почва. Основните сектори за употреба на компост са земеделието и озеленяването.

 

Екипът от 11 „Б“ клас от своя страна представи своя макет на импеданс фаза-защитен проводник, който се състои от два контура с предпазител и два контакта тип „Шуко“. Учениците Габриел Радков Георгиев, Тодор Славов Стоянови Митко Ангелов Петров демонстрираха и как функционира самият уред с реални измервания.

 

Макетът „Компостер“ е победителят в конкурса. Честито!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ПГ „Златю Бояджиев“