Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“ се включи в Академична борса 13.08.2019 г.

Професионална гимназия по техника и строителство (ПГТС) „Михаил Василевич Ломоносов“ е поредната доказана гимназия, която се присъединява с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Училището е първото техническо училище в гр. Добрич, а за нас е първото учебно заведение от града сред партньорите ни.

 

 

ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“ е създадена през далечната 1941 г., но в наши дни има напълно нов облик, тъй като от 2017 г. обединява две учебни заведения – Професионална гимназия по механотехника и електротехника и Професионална гимназия по архитектура и строителство. През дългогодишната ѝ история в гимназията са завършили стотици ученици, утвърдили се като успешни специалисти в града и в региона.

 

В училището младежите могат да изберат да се обучават по разнообразни специалности, сред които „Електрообзавеждане на производството“; „Мебелно производство“; „Строителство и архитектура“; „Вътрешни облицовки и настилки“; „Изолации в строителството“; „Електрически инсталации“; „Машини и съоръжения за заваряване“; „Микропроцесорна техника“; „Компютърна техника и технологии“; „Икономическа информатика“ и „Текстообработка“. Освен добра теоретична подготовка по тези специалности, учениците получават и практическо обучение в реална работна среда във водещи фирми.

 

Целия материал можете за прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“ – Добрич, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“ – Добрич