Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГТСТ „Гоце Делчев“ с нова специалност „Вътрешни ВиК мрежи“ 19.02.2021 г.

През новата 2021-2022 учебна година Професионалната гимназия по транспорт и строителна техника (ПГТСТ) „Гоце Делчев“ в гр. Пловдив ще предлага обучение в нова специалност – „Вътрешни ВиК мрежи“ по професия „Монтажник на водоносни и канализационни мрежи“, научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Приемът в новата специалност е слез след седми клас, а завършилите я ученици ще получават втора степен на професионална квалификация.

 

Професионалната гимназия по транспорт и строителна техника „Гоце Делчев“ е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в град Пловдив и е резултат от обединението на две училища с дългогодишна история – Професионална гимназия по строителна техника „Гоце Делчев“ и Професионална гимназия по транспорт.

 

Гимназията обучава висококвалифицирани специалисти по редица важни за бранша специалности, сред които: „Спедиция, транспортна и складова логистика“; „Автомобилна мехатроника“; „Автотранспортна техника“; „Електрически превозни средства“;  „Електрообзавеждане на транспортна техника“; „Сухо строителство“ и др.

 

 Източник на снимковия материал: ПГТСТ „Гоце Делчев“