Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

С ПГСИ-Бургас ще разказваме за възможности в строителството 14.01.2020 г.

От години екипът на Инженер.БГ се стреми да информира строители, архитекти и проектанти за новите технологии и решения в областта на сградното строителство чрез своите тематични бюлетини. Отскоро развиваме и дългосрочни партньорства с професионалните гимназии и висшите учебни заведения в тази професионална област, за да придадем допълнителна стойност на нашите информационни услуги и да подкрепим младите специалисти с желание за кариерно развитие в областта на строителството и архитектурата. Радваме се, че още една утвърдена гимназия се присъедини към партньорите ни. За нас е удоволствие да приветстваме Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации (ПГСИ) „Пеньо Пенев“ – гр. Бургас в Академична борса! Повече за учебното заведение, ще ви разкажем в следващите редове...

 

 

Училището е създадено през 1952 г. като Школа за фабрично заводско обучение по сградостроителство. От 1960 г. школата се легитимира като Професионално училище по сградостроителство. През 1996 г. учебното заведение е преобразувано в СПТУ по строителство. Оттогава до днес ПГСИ „Пеньо Пенев“ обучава висококвалифицирани строителни специалисти.

 

Целия материал можете да прочетете ТУК.

 

Повече информация за Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации (ПГСИ) „Пеньо Пенев“ – гр. Бургас, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГСИ „Пеньо Пенев“