Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Приветстваме ПГЛПЕХТ-Ямбол в Академична борса 02.07.2020 г.

Всички помним голямата черна дъска, пред която тръпнехме в очакване да бъдем изпитани, надрасканите с химикал зелени дървени чинове, на които седяхме всеки ден и час до любимото другарче, и емоцията, която изпитвахме всеки път, щом звънецът удари… Днес отново ще Ви върнем в класните стаи, за да Ви разкажем за едно различно съвременно училище, в което старите черни дъски са заменени с бели интерактивни екрани, а дървените чинове – с красиви модулни мебели. Училище, в което всеки кабинет носи своя индивидуалност. Представяме Ви Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии (ПГЛПЕХТ), намираща се в гр. Ямбол, която наскоро се присъедини към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg.

 

 

Училище с модерен облик, но с утвърдени дългогодишни традиции в обучението

 

Историята на училището започва през 1967 г., в която през септември бие първият звънец в  Гимназията по екология и химични технологии. През 1974 г. учебното заведение посреща любознателни ученици в специално построената за училището сграда с нови класни стаи, кабинети и лаборатории. До този момент в града няма еквивалент на учебната база – светла, просторна, мащабна и чиста. Затова тя бързо се превръща в ориентир за останалите постройки в квартала.

 

През 2008 г. Гимназията по екология и химични технологии се слива с Гимназията по лека промишленост и училището приема настоящото си име – Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

 

Вижте целия материал ТУК.

 

Повече информация за Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии (ПГЛПЕХТ), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 
Източник на снимковия материал: ПГЛПЕХТ, гр. Ямбол