Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГЖТ „Христо Смирненски“ се присъедини към Академична борса 14.02.2020 г.

Да учим днес, за да успеем утре!“ е мотото на Професионална гимназия по железопътен транспорт (ПГЖТ) „Христо Смирненски“, намираща се в гр. Карлово. Гимназията е второто карловско учебно заведение, което се присъедини към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. За историята му, както и за възможностите за обучение, които предлага то, ще ви разкажем в следващите редове...

 

 

Невъзможното става възможно – с мотивиран екип от учители и ученици с жажда за знания и развитие

 

ПГЖТ „Христо Смирненски“ е основана през 1962 г. първоначално като Професионално техническо училище по сградостроителство. Началото е трудно, тъй като учебното заведение няма собствена сграда и материална база. Това стимулира учителите и учениците към идеята за строителство на собствено училище. Те успяват да реализират идеята си през 1965 г. През същата година училището е преименувано в Средно професионално техническо училище по транспортно строителство.

 

През 1991 г. училището е преименувано на Средно професионално техническо училище по железопътен транспорт и преминава към фирма „БДЖ“. Настоящото си име гимназията получава през 2003 г.

 

В наши дни учебното заведение предлага добра теоретична и практическа подготовка на учениците, за която се грижат квалифицирани преподаватели. За целите на обучението се използват бази на доказали професионализма си производствени звена и предприятия от системата на транспорта и в частност на железопътния транспорт, сред които Вагоноремонтен завод АД – Карлово, както и Локомотивните депа в градовете Пловдив и Стара Загора.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК!

 

Повече информация за Професионална гимназия по железопътен транспорт (ПГЖТ) „Христо Смирненски“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГЖТ „Христо Смирненски“