Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ е сред партньорите ни в Академична борса 06.07.2020 г.

Единственото на територията на Северна България и второ в страната училище, подготвящо кадри за железопътния транспорт, вече е сред партньорите ни в Академична борса! Приветстваме Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров" (ПГЖПТ), намираща се в гр. Горна Оряховица! За любопитната ѝ история и традиции в обучението, ще Ви разкажем в следващите редове…

 

 
Училището е създадено през 1977 г. като СПТУ, предвид нуждата от кадри за железопътния транспорт. През 1981 г. учебното заведение приема името на поета Никола Вапцаров.
 

През учебната 2001/2002 г. училището е преобразувано в Професионална гимназия по железопътен транспорт.

 

В наши дни гимназията предоставя добри възможности за получаване на професионално образование и успешна реализация след завършване на средно образование.

 

Какви са възможностите за обучение и реализация?

 

В ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ учениците имат възможност да се обучават по специалностите: „Осигурителни и комуникационни системи в железопътната инфраструктура“, „Електрообзавеждане на железопътна техника“, „Локомотиви и вагони“ и „Ръководител движение“.

 

Целия материал можете да видите ТУК.

 

Повече информация за Приветстваме Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров" (ПГЖПТ), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“