Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“ участва в нов Европейски проект 13.11.2020 г.

Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров" стартира участие в нов Европейски проект – „Computer Skills in Modern Education“, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Проектът е по програмата на Европейския Съюз за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа – „Еразъм+“. Партньори по проекта са училища от Истамбул, Турция; Салеми, Сицилия, Италия; Сиаулиай, Литва и Таргу-Жиу, Румъния. Първата онлайн среща между страните-участници се е състояла на 3 ноември т. г., а на нея са обсъдени въпроси по дейностите на проекта.

 

В срок до 14 ноември т.г. екипът на ПГЕБ е ангажиран с изготвянето на пет въпроса, свързани с уменията на учениците да използват Microsoft office пакет и подобряването на техните умения. Целта е да се види на какво ниво са учениците.

 

До 1 декември т. г. предстои да бъде избрано лого, което ще се използва за документацията и популяризирането на проекта. Пъвият етап по избора на лого ще бъде на ниво училище и в него всяко училище-партньор ще избере, чрез гласуване във Фейсбук. Логото с най-много харесвания ще спечели и ще участва в избора за лого на проекта.

 

Повече информация за Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров“, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

 Източник на снимковия материал: pixabay.com