Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГД „Георги Кондолов“ е сред партньорите ни в Академична борса 25.06.2020 г.

Ако модерни дървени фасади и заобикалящи ги зелени градини ви привличат като магнит и не можете да отделите погледа си от красиви дървени мебели, граничещи с произведение на изкуството, то тогава би трябвало да изучавате професия, която освен да ви научи на занаят, да дава воля на въображението ви. В настоящия материал ще ви разкажем за бургаската Професионална гимназия по дървообработване (ПГД) „Георги Кондолов“ – училище с дългогодишен опит в обучението и подготовката на кадри за дървообработващия сектор, които впоследствие успешно се реализират и като инженер-дизайнери и архитекти. Наскоро училището се присъедини към партньорите ни в Академична борса. За неговата история и традиции, както и за възможностите за обучение, ще научите от следващите редове…

 

Историята на училището накратко

 

ПГД „Георги Кондолов“ е наследник на Фабрично-заводско училище в с. Долен чифлик, Варненско. Първоначалната идея за създаването му е да се подготвят кадри за дървообработващия завод „Тича“, намиращ се в същото село. През 1952 г. училището се премества в гр. Бургас и се преименува във Фабрично-заводско училище към завод „Г. Иванов”. Разкрити са и нови специалности. През следващите години училището получава различни наименования, паралелно с което продължава разкриването на нови паралелки и специалности. Настоящото си име гимназията получава през 2003 г.

 

В наши дни училището гордо носи името на смелия революционер Георги Кондолов и продължава да подготвя висококвалифицирани средни специалисти за дървообработващия сектор.

 

Вижте целия материал ТУК.

 

Източник на снимковия материал: ПГД „Георги Кондолов“