Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ПГАСГ „Пеньо Пенев“ с нов библиотечен кът 02.04.2021 г.

Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Пеньо Пенев“ (ПГАСГ „Пеньо Пенев“), намираща се в гр. Русе, вече се наслаждава на новооткрития си библиотечен кът. Проектът е реализиран благодарение на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, в модул „Библиотеките като образователна среда“, научи Борса.bg.

 

 

Библиотеката се намира във фоайето на партерния етаж в корпус В на гимназията. Тя представлява, уютно място, построено в съвременен модерен дизайн, което може да служи за почивка, запознаване с интересни четива и пълноценно прекарване на времето извън учебните часове.

 

Целта на създаването на библиотеката е да се съчетае учебният процес и извънкласната дейност, провокирайки интереса на учениците към четенето. Закупените книги са съобразени с потребностите и интересите на учениците от осми до дванадесети клас.

 

В библиотечното пространство има достъп до WIFI мрежа, което прави възможен достъпа и до електронни ресурси, както и постопенно въвеждане на STEM базирани практики на обучение, с което ученето става по-интересно и вълнуващо.

 

Повече информация за Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Пеньо Пенев“ – Русе, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com