Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

НПГПТО „М. В. Ломоносов” чества 70 години от основаването си 04.12.2018 г.

На 29 ноември 2018 г. в Руския културно-информационен център се състоя 70-годишният юбилей и честването на патронния празник на Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика (НПГПТО) „М. В. Ломоносов”, научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Специални гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева, членове на инспектората, както и десетки учители и ученици.

 

„Моите пожелания към колегите е никога да не губят хъс за работа – той ще ги води напред и ще дава усещането на учениците да чувстват училището като свое”, заяви директорът на училището инж. Мая Павлова.

 

В дългосрочен план гимназията има за цел да се въведе дуалната форма на обучение. По мнение на заместник-министъра на образованието Таня Михайлова столичната гимназия се е доказала във времето, като необходимо учебно заведение.

 

Преди 4 години в НПГПТО „М. В. Ломоносов” бе открит студиен комплекс, който тази учебна година е обновен. Монтажната техника е закупена със средства, спечелени по проект на МОН.

 

Източник на снимковия материал: НПГПТО „М. В. ЛОМОНОСОВ“