Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Нестле отвори вратите си за ученици от професионалните гимназии 29.11.2018 г.

На 21 ноември 2018 г. Нестле България, която участва в програмата за дуално обучение ДОМИНО и развива инициативи за подпомагане на младежката безработица, отвори вратите на своята фабрика за ученици от професионалните столични гимназии, информираха за Борса.bg от компанията.

 

 

Повече от сто, развълнувани да се потопят в света на бизнеса, ученици и учители присъстваха на събитието в сградата на Нестле България, организирано в рамките на Международната седмица на дуалното образование. Целта на проекта ДОМИНО е да се предостави възможност на учениците да се запознаят в реална работна среда със спецификите на някои наложили се професии.

 

Над 20 години компанията Nestle работи с млади хора, като им предлага стажове и трудови договори. Инициативата, която международният лидер в производството на храни създава през 2013 г., Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) е осигурила работно място или стаж за над 400 български младежи в различни департаменти на фирмата.

 

В бъдеще ръководството на Нестле България ще продължи да подава ръка на младежта, като до 2020 г. ще осигури още над 300 свободни позиции за обучения и работа.

 

Източник на снимковия материал: Нестле България