Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

МОН и ИКЕМ разработват заедно иновативен образователен модел 03.01.2019 г.

На 19 декември 2018 г. Министерството на образованието и науката (МОН) и Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ) сключиха споразумение за взаимна работа по разработване на иновативен образователен модел в сферата на елекромобилната индустрия, информираха за Борса.bg от МОН.

 

 

Чрез партньорството се създава първият Секторен съвет за електрическа мобилност. Целта на МОН и ИКЕМ е разработване на учебни програми и организиране на обучения на учители, които преподават по специалността „Електрически превозни средства“ в професионалните гимназии в партньорство с компаниите и висшите училища.

 

Около 20 учители са обучени по модела на индустриалния клъстер, като в 5 учебни заведения са разкрити паралелки по „Електрически превозни средства“, в които учат общо около 170 ученици. Очаква се и в други гимназии да бъдат разкрити паралелки с подобен профил.

 

МОН им за цел да осигури модерно професионално образование и обучение, което отговаря на търсенето на трудовия пазар. Именно с тази цел министерството поддържа партньорства с организации и компании, които спомагат за осъществяването на иновативен образователен модел.

 

Източник на снимковия материал: МОН