Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Математиците от ТУ – Варна със златни медали от CompMath 2018 08.11.2018 г.

Математиците от Технически университет – Варна се представиха блестящо на Седмата национална студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков“ (CompMath 2018), която се проведе през октомври в Пампорово, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

CompMath е индивидуално състезание, в което участват студенти от бакалавърски или магистърски програми от всички университети в България. Съгласно регламента, те са разделени на три групи според изучаваната специалност.

 

Тази година домакин на олимпиадата бе Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Отборът на ТУ-Варна се подготви под ръководството на доц. д-р Златка Матева и двама млади инженери – участници в предходни издания на националната олимпиада.

 

В надпреварата с изключително голяма конкуренция златни медали спечелиха Соня Лазарова и Христо Фотакиев от специалност „Софтуерни и интернет технологии“. Колегите им Жени Минчева, Евгени Христов и Иван Йорданов завоюваха сребърни медали в състезателната група на студенти от специалности в професионални направления природни и технически науки.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Варна