Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Малки и големи ще се състезават на Scratch на 12 май във Варна 09.05.2019 г.

На 12 май 2019 г. във Варна, в Юнашкия салон, от 10:00 часа ще се проведе международният ден на Scratch. По време на състезанието се очаква да се включат над 150 варненски ученици, учители и родители, които ще демонстрират знания, умения и компетентности по програмиране и STEM-проекти, информираха за Борса.bg от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, който е част от организаторите на събитието.

 

 

„Scratch е среда за програмиране, в която се създават анимирани истории, интерактивни игри и сценарии за филми. Позволява на децата, докато се забавляват с изображения, звуци и анимация, лесно да усвоят принципите на визуалното програмиране”, коментираха от учебното заведение.

 

От 2018 г. в учебниците по Компютърно моделиране за 3-ти клас е включено програмиране със Scratch. Сега, по време на състезанието, и родителите на учениците ще имат възможността да опознаят дейността на Scratch.

 

До 10 май 2019 г. екипите могат да изпращат своите разработки на cse@vfu.bg, като най-добрите ще получат награди.

 

На международния ден на Scratch са предвидени три състезания за различните възрастови групи: състезание по анимация за 3-ти и 4-ти клас; най-атрактивна компютърна игра за 7-ми клас; методически разработки за учители и обучители. 

 

Повече информация за състезанието можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: ВСУ „Черноризец Храбър“