Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ЛТУ ще подготвя кадри за работа в мебелното производство 15.03.2023 г.

Лесотехническият университет (ЛТУ) – София ще открие нов демонстрационен център за обучение на бъдещи специалисти в областта на мебелното производство, научи Борса.bg от учебното заведение. На 21 март 2023 г. в 13:30 ч. в централната сграда на университета ще се състои официална церемония по откриването.

 

 

Залата е оборудвана с 16 работни места, най-съвременна компютърна техника и софтуерно осигуряване. Центърът ще бъде от полза на всички студенти във връзка с теоретичното и практическото обучение във Факултета „Горска промишленост" (ФГП).

 

Съвместно между ФГП и фирма М2 ПРОМ се разработва нова дисциплина – „Дигитализиране на дизайна и машинната обработка", която ще се изучава от студентите в трети курс на специалността „Компютърни технологии в мебелната индустрия“, информираха още от учебното заведение. Тя е насочена към изучаване на CAD/CAM софтуерен пакет Top Solid Wood.

 

Като част от програмата за сътрудничество, ежегодно се организират годишни конкурси за студентите от специалности „Инженерен дизайн" и „Технология на дървесината и мебелите". Инициативата е поредният добър пример на възможността за сътрудничество между Лесотехническия университет и представители на индустрията.

 

Източник на снимковия материал: ЛТУ