Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Либхер се включи в инициативата за деца Работилница „Технологии“ 10.10.2019 г.

Либхер-Хаусгерете Марица се включи в първото издание на Работилница „Технологии“ – инициатива за деца, която се проведе на 13 и 14 септември 2019 г. в рамките на „Нощ Пловдив 2019“, научи Борса.bg от дружеството. „На събитието Либхер-Хаусгерете Марица присъстваше със свой щанд, на който малчуганите имаха възможност да конструират модели на машини и апарати. Бяха организирани и разнообразни активности, в които малките участници демонстрираха умения като наблюдателност, сръчност и концентрация“, разказаха още от производствената компания.

 

 

Ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив също се включиха в инициативата. Сред тях бяха и стажанти от Учебния център на Либхер-Хаусгерете Марица, които споделиха впечатленията си от практически ориентираната подготовка, която получават там и ползите от нея.

 

Участието на Либхер в Работилница „Технологии“ е част от корпоративна програма, целяща да провокира интереса на децата към техническите науки и професионалното образование. Щандът на пловдивското предприятие посетиха повече от 150 деца и родители.

 

През изминалата 2018 г. около 120 ученици от 6-и и 7-и клас на пет училища преминаха програмата за ранна кариерна ориентация и мотивация на Лихбхер-Хаусгерете Марица. Те успяха да наблюдават производството в компанията, автоматизацията и иновациите, внедрени в завода.

 

„За нас е важно, че открихме нови привърженици, и сме сигурни, че сред тях има ентусиасти, които ще продължат своето развитие в областта на технологиите“, подчертаха от Лихбхер-Хаусгерете Марица.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица