Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Лаборатория по роботика бе открита в Бизнес училището в Сърбия 03.04.2019 г.

In English   In Macedonian   In Romanian   In Serbian

 

На 18 март 2019 г. в Бизнес училището в Нови Сад, Сърбия, бе открита лаборатория, посветена на роботиката и изкуствения интелект, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Според сръбския секретариат на висшето образование и научноизследователската дейност това е начин да се премине към Четвъртата индустриална революция.

 

 

Откриването на новата лаборатория символизира баланса между развитието на икономиката и образованието. Тя е е създадена с подкрепата на Министерството на образованието, науката и технологичното развитие на Сърбия, в рамките на проект за развитие на висшето образование.

 

Новата придобивка на бизнес училището има за цел да предостави възможност на ученици и изследователи да се запознаят отблизо със съвременните технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, 3D печата и интернет.

 

Лабораторията е в основата на новата учебна програма за приложна информатика на учебното заведение в Нови Сад. Всички обучаеми, които кандидатстват за нея, ще могат да участват в проектно-ориентирани практически задачи.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com