Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Курсове на Телерик Академия ще се проведат в ПГМЕ – Бургас 17.09.2019 г.

На 16 септември новата учебна година започна с официални тържества в над 2 400 училища в страната, а 700 000 ученици прекрачиха прага на класните стаи. Есента по правило носи със себе си най-различни възможности за придобиване на нови знания и умения за деца и възрастни. Такава чудесна възможност предлага и Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕ) в гр. Бургас. В училището предстои да се проведе безплатен обучителен курс по програма „Разработка на игри“ , научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Обучението се организира със съдействието на Община Бургас и Училищна Телерик Академия. Целта му е да запали любопитството на децата към ученето и технологиите, да ги подготви за професиите на бъдещето, както и да развие логическо и креативно мислене.

 

Обучителната програма е безплатна и е с продължителност 100 учебни часа. В рамките на една учебна година учениците ще се учат да програмират и разработват игри, за да се превърнат от консуматори на технологии в малки изобретатели и създатели. Те ще усвояват някои от най-използваните и модерни технологии в света- HTML, CSS и JavaScript. При успешно преминаване на програмата учениците ще получат сертификат от Училищна Телерик Академия.

 

Участници в програмата могат да бъдат всички ученици от Бургас и региона. Не се изискват предварителни знания по програмиране.

 

Желаещите ученици могат да се запишат за участие до 29 септември ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Училищна Телерик Академия