Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Костал и ТУ-София развиха съвместно нова магистърска програма 20.06.2018 г.

Костал България Аутомотив, част от международната група Kostal, развива дейност у нас от 2017 г., когато отваря врати производственото предприятие на компанията в близост до Пазарджик. Дружеството произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия, а като част от политиката си за управление на човешкия капитал и подкрепа на техническото образование компанията развива активно сътрудничество с Технически университет – София. „С наше съдействие факултет „Автоматика“ на висшето учебно заведение откри нова магистърска специалност – „Вградени системи за управление (ВСУ)“, чиито основни аспекти са обучение по проектиране и програмиране на Embedded Systems с практически занятия в индустриална среда“, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 

 

Новата магистърска програма се провежда в редовна и в задочна форма на обучение, като продължителността ѝ е 1.5 години и завършва с разработването на дипломен проект.

 

Магистрите по ВСУ ще имат възможност за преддипломна практика и специализация в реална работна среда, с което ще придобият практически опит и редица конкурентни умения. „Реализация при успешно завършване на магистърската програма може да се търси както у нас, така и в чужбина, при това в различни направления – инженер, ръководител на проект, програмист или изследовател в автомобилната индустрия, в областта на роботиката, телекомуникациите, управлението на индустриални процеси, потребителската електроника“, поясниха в заключение от Костал България Аутомотив.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Костал България Аутомотив