Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Конференция за образование по време на MachTech & InnoTech 2022 16.09.2022 г.

В първия изложбен ден на българското индустриално изложение MachTech & InnoTech, провеждано от 13 до 16 септември 2022 г. в Интер Експо Център в София, се състоя международна конференция, посветена на образованието, индустриалните машини и технологиите в условията на дигитализацията, научи Борса.bg от Инженер.bg. Официалната тема на конференцията бе „Нови умения и изисквания в образованието и квалификацията на кадрите в условията на дигитализацията на фирмите от машиностроителния сектор“. Като лектори говориха утвърдени специалисти в своята професионална област. Обединителното в техните изказвания бе, че всички обърнаха внимание на предизвикателствата пред машиностроителния сектор, свързани с образованието, квалификацията и недостига на кадри.

 

 

Участващите лектори бяха от различни организации и фирми и разказаха за своята дейност.

 

В репортажа на Инженер.bg са представени изказванията на лекторите от CeemetБрюксел, РАИС – гр. Пазарджик, Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), Ваникогр. Благоевград.

 

Целия материал вижте в Инженер.bg от ТУК!

 

Очаквайте продължение на репортажа за проведената в рамките на MachTech & InnoTech Expo 2022 образователна конференция скоро на виртуалните страници на Инженер.bg.

 

Повече информация за MachTech & InnoTech Expo 2022 бихте могли да откриете ТУК.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com