Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Предстои конкурса за иновативни идеи и проекти „Млад иноватор“ 07.12.2020 г.

Националният ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад иноватор“ отново ще провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда и ще ги стимулира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем. Крайният срок за участие в конкурса е 31 януари 2021 г., научи Борса.bg от организаторите PostScriptum Ventures S.a.r.l.

 

 

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разпределени в три категории: категория „Творчество“ за ученици от 1 до 7 клас, категория „Реализирай проект“ за ученици от 8 до 12 клас и категория „Стани посланик“ за участници от всички възрастови групи. Участниците следва да предложат своята иновативна идея, свързана с опазването на околната среда, зеленото и устойчиво бъдеще.

 

Специално жури, включващо представители на на Грийнпийс България, Ratio, Junior Achievement, Technomagicland, Clean & Circle и др., ще избере финалистите и победителите в конкурса.

 

Победителите в категория „Творчество“ ще получат парична награда в размер от 100 лв. За категория „Реализирай проект“ отличен ще бъде един (екип или индивидуален участник) победител. Реализацията на проектното предложение ще бъде финансирана с 5 000 лв. В категорията „Стани посланик“ всеки от победителите ще получи награда в размер 150 лв.

 

Финалната презентация и награждаване ще бъдат проведени онлайн поради мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Наградите ще бъдат изпратени по куриер до всички участници след деня на онлайн презентациите.

 

Краен срок за изпращането на рисунките, докладите и видеата е 31 януари 2021г. чрез попълване на формуляра ТУК.

 

Организаторите ще се свържат с финалистите в срок до 15 февруари 2021г. по е-мейл, за да получат официална покана за онлайн събитието.

 

Източник на снимковия материал: PostScriptum Ventures S.a.r.l.