Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Кандидатствайте за стипендията на АББ до края на април 2021 г. 07.04.2021 г.

АББ България за поредна година доказва ролята на бизнеса за развитието на младежите, които ще стартират професионалния си път в света на технологиите. Един от утвърдените механизми за това е стипендиантската програма на фондация „Юрген Дорман“за която можете да кандидатствате до 30 април 2021 г. Днес ще Ви срещнем с четирима от стипендиантите, които споделиха за читателите на Инженер.bg своите впечатления за програмата и мотивацията си за бъдещо развитие.

 

 

Ралица Костадинова изучава специалността „Автоматика, информационна и управляваща техника“ в Технически университет – София (ТУ – София), филиал Пловдив. Амбицията на Ралица е след завършване на бакалавърската си степен на обучение да премине стаж в звеното по роботика на АББ България, както и да продължи дейността си по организиране на събития за студенти в университетския клуб по роботика.

 

Втората млада дама, с която ще Ви запознаем, е Симона Колева. След като печели стипендия през 2019 г., стартира стаж в АББ България. В момента е четвъртокурсник по „Инженерен дизайн“ в ТУ – София и заедно с това е част от екипа на АББ България като специалист „Комуникации. Перспективите, които Симона Колева вижда пред себе си, са да продължи професионалното си развитие.

 

Професионалният опит на Симеон Андонов, който се обучава по специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ в ТУ – София, включва няколко стажантски програми и дори награда за проект за оптимизиране на производствени процеси. Успоредно с обучението си за придобиване на магистърска степен, амбицията на студента е да стане част от екипа на компанията, давайки всичко от себе си и намирайки лично удовлетворение от постигнатите резултати. 

 

Четвъртият стипендиант на АББ България, който представяме днес, е Делян Димитров, който е студент по „Приложна математика и информатика“ в ТУ – София. По думите на Делян, стипендията на фондация „Юрген Дорман“ ще помогне за максималното му фокусиране върху неговите целите и ще го мотивира да поддържа високи резултати. 

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България, ABB