Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

С изкачване на ел. стълб с кънки завърши лятното училище на ЧЕЗ 30.08.2019 г.

Завърши третата сесия на лятното стажантско училище на ЧЕЗ. Тазгодишното издание се проведе под надслов Rotation sprint. В него взеха участие 50 младежи, а целта му бе да въвлече стажантите в дейността и някои от основните процеси в дружеството“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България.

 

 

Участниците в стажантската програма разгледаха лабораторната кола за локализиране на аварии и термовизионната камера, която е част от всекидневната работа на специалистите в ЧЕЗ. По време на сесията стажантите станаха дори свидетели на изкачване на електрически стълб с кънки. Младежите опознаха SMART електромерите и AMR системата им за дистанционно отчитане.

 

На финала на сесията се състоя презентация на проекта LIFE и осъществяване на нови решения на стажантите, ориентирани към основните задачи на проекта – във формат на състезание. Стажантите бяха разделени на отбори и изобретиха устройство. То се нарича дивертор и служи за опазване на птиците, които живеят близо до електропреносната мрежа. Победител стана отборът, който завърши най-бързо и презентира най-добре приложението на устройството.

 

Летните стажове в ЧЕЗ България се организират в периода от юни до септември, като след приключването им, много младежи получават възможност за работа в компаниите на електрическото дружество.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България