Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Започна Межународната научна конференция ТехСис 2023 19.05.2023 г.

На 18 май 2023 г. стартира 12-тата Международна научна конференция „Техника, Технологии и Системи - ТЕХСИС 2023", научи Борса.bg. Тя се провежда както онлайн, така и присъствено в гр. Пловдив. Конференцията е организирана от Технически университет – София, филиал Пловдив с подкрепата на Научноизследователския сектор към университета. Събитието е част от „Дните на науката на ТУ – София“ за 2023 г. Форумът се е доказал като обичано и уважавано събитие от специалистите в областта на техническите и инженерни науки в България.

 

 

Основната цел на конференцията е да събере на едно място изследователи от академичните среди и индустрията, учени и експерти в техническите науки и технологиите, които да споделят идеи, разработки и иновации.

Всички научни доклади, представени на конференцията, ще бъдат публикувани. Възможните варианти за представяне на доклад са присъствено или онлайн.

 

Традиционният форум се провежда в следните тематични направления:

 

  • Автоматика, системи за управление и роботика;
  • Електротехника и електроника;
  • Компютърна техника, информатика и комуникации;
  • Машинно инженерство;
  • Автомобилно и авиационно инженерство;
  • Индустриален мениджмънт и дизайн.

 

Подробности за събитието можете да откриете ТУК!

 

Повече информация за Технически университет – София, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ТУ, филиал Пловдив