Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Дуално обучаващи се ученици започнаха работа в ЧЕЗ 29.10.2018 г.

Първите 14 ученици, които се обучават в дуална форма в Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“, София, и Професионална гимназия по механоелектротехника – Плевен, започнаха практиката си в ЧЕЗ Разпределение, съобщиха за Борса.bg от дружеството.

 

 

Първият работен ден на единадесетокласниците бе на 4 октомври 2018 г., когато те се запознаха с правилата за безопасност при работа и получиха сертификати за I-ва квалификационна група. Ангажиментът на компанията е всяка седмица да провежда практическо обучение, като учениците ще бъдат напътствани от наставник.

 

ЧЕЗ е една от първите компании, които подкрепиха дуалното обучение в рамките на проекта ДОМИНО.

 

„Дуалната форма дава възможност на младежите да получават едновременно необходимите знания и трудови навици и възнаграждение за труда си“, коментираха от компанията.

 

Дългосрочна стратегия на ЧЕЗ Разпределение в областта на образованието е да осигури подходяща среда и да предостави възможност за професионално и личностно развитие на младите хора в България.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ДОМИНО