Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

През декември стартира конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ 18.11.2019 г.

Предстои стартът на осмото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, научи Борса.bg от ЧЕЗ България. Дванадесетокласници от 11 професионални гимназии в Западна България имат възможност да се включат в училищния кръг на състезанието, който ще се проведе на 13 декември 2019 г. „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част е от националните състезания по професии през учебната 2019/2020 г. на Министерството на образованието и науката, а в него учениците ще трябва да попълнят тест с 60 въпроса.

 

За участие в конкурса е необходима предварителна регистрация, която можете да направите ТУК.

 

„Със „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ целим да покажем на младежите, че те имат шанса да се реализират в България, защото енергетиката и бизнеса имат нужда от тях. От състезанието учениците получават не само стипендия, но и възможност да надградят своето обучение, както и да работят в утвърдена организация“, заяви г-жа Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

 

По двама участници от трите най-добре представили се отбора ще получат стипендия в размер на 600 лв. за периода на втория учебен срок на 12-и клас. Учениците ще могат и да кандидатстват с оценката от състезанието в четири висши учебни заведения: Технически университет в София (ТУ-София), Колеж по енергетика и електроника към ТУ-София, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“.

 

В края на декември 2019 г. ще бъдат обявени победителите от първия кръг, които ще продължат участието си на регионалния кръг през февруари 2020 г. Финалът на състезанието е един месец по-късно – през март 2020 г.

 

Подробности за регламента на конкурса и периодите на провеждане на отделните кръгове бихте могли да откриете на www.stipendiant.com.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България, pixabay.com