Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Габинвест дари триосен обработващ център на ТУ-Габрово 22.03.2019 г.

Борса.bg: Бизнесът помага

 

Дъщерна компания на Blaser Group GmbH, Габинвест дари металорежеща машина с програмно управление – триосен обработващ център на Технически университет – Габрово. Дарението бе връчено на 24 януари 2019 г. от г-н Томас Фройндофер – мениджър на компанията, производител на компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмент, информираха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Габинвест силно подкрепя инженерното образование и дуалното обучение. Именно със своето дарение, компанията ще осигури стабилна основа за подобряване на учебния процес в ТУ-Габрово, защото студентите ще имат възможността да опознаят детайлно работата с програмно управление на металорежещи машини и настройване на технологични процеси.

 

„Габинвест не е само инвестиция от няколко десетки милиона лева, а най-вече хора. Фирмата е част от местната общност, подкрепяйки идеите за дуално образование и подобряване на личния професионален капацитет. Ние вярваме, че иновативните разработки са още по-полезни, когато се използват в учебния процес и сме радостни, че имаме възможността да споделим нашия многогодишен опит със студентите и преподавателите от ТУ-Габрово”, заяви г-н Фройндофер. 

 

От ТУ-Габрово силно вярват, че тази нова инвестиция ще предизвика още по-голям интерес у студентите към инженерното образование и бъдеща реализация в тази област.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово, Борса.bg