Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ВУТП подписа Меморандум за сътрудничество с НКИЗ 01.04.2021 г.

Ректорът на Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) – проф. д-р Миглена Темелкова, и изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) – д-р Антоанета Барес, проведоха съвместна среща по договарянето на общо партньорство, научи Борса.bg от учебното заведение.

 

 

Проектът за меморандум вече е факт, а посланието на новото споразумение е: „От учебната лаборатория към производството“.

 

„Целта на нашето споразумение е да осъществим контакта със студентите, да им предложим възможности за развитие, още докато трае обучението им, за да гарантираме тяхното бъдеще и бъдещето на индустрията в България“, сподели д-р Антоанета Барес.

 

От своя страна проф. Темелкова сподели: „Вярвам, че този меморандум ще открие изцяло ново поколение специалисти и ще издигне българската индустриална традиция на по-високо ниво“.

 

Ректорът на ВУТП разкри и идеи за специални стипендии, които да гарантират сигурни работни места за студентите.

 

Повече информация за Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ВУТП