Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ВУТП ще си сътрудничи с Международния славянски университет 29.11.2019 г.

През ноември ректорите на Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) и Международния славянски университет „Г. Р. Державин” в Република Северна Македония подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство, научи Борса.bg от ВУТП.

 

 

Двете образователни институции са се договорили да координират усилията си в посока осигуряване на обмен на преподаватели и експерти от практиката за участие в различни курсове за обучение, практически занятия и научни проекти с цел обучение и повишаване на квалификацията им. Те ще координират усилията си в посока осигуряване обмен на студенти за различни обучения и практики.

 

Двата университета се обединяват около идеята за създаване на съвместни екипи от преподаватели и учени за разработване на учебни планове и програми за обучение, самостоятелно или с участието на партньор от региона и международната общност, както и за трансфер на знания и образователни технологии, научни база данни и литература.

 

Повече информация за Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Източник на снимковия материал: ВУТП