Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ВСУ „Любен Каравелов" предлага нови специалности 08.02.2019 г.

Висшето строително училище „Любен Каравелов“ предлага нови обучения по различни специалности на своите настоящи и бъдещи възпитаници. Новите направления са общо седем, като две от тях са за бакалавърска степен, а останалите – за магистърска, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 

 

„Строително инженерство” и „Строителен мениджмънт” са две от новите специалности. Обучението в тях е с продължителност от 4 години, като всеки студент може да избере да се обучава на български или на английски език. Завършилите бакалавърските степени получават професионална квалификация „Строителен инженер”.

 

Новите магистърски програми са „Дизайн”, „Урбанизъм”, „Ландшафтна архитектура”, „Управление на недвижимости” и „Защита на населението (Строителна, пожарна и аварийна безопасност)”. Продължителността им на изучаване е 1 година и 6 месеца в задочна форма.

 

Висше строително училище „Любен Каравелов” e правоприемник на специализираното военно инженерно строително училище, създадено през 1938 г.  Учебното заведение е с дългогодишни традиции в подготовката на специалисти с висше образование в областта на строителството.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com