Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

ВСУ„Черноризец Храбър” стартира магистратура по киберсигурност 13.03.2019 г.

Варненският свободен университет (ВСУ) „Черноризец Храбър” има нови магистърски специалности. На 16 март 2019 г. на специална церемония ще бъдат представени новите образователни програми по киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението, като ще бъде обявен и проектът за създаване на Черноморска академия за сигурност, съобщиха за Борса.bg от университета.

 

 

За новите магистърски програми ВСУ си партнира с Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ във Варна, специалисти от Израел, Европейския съюз и Русия.

 

По случай представянето на специалностите варненският университет ще приветства десетки доказани и популярни експерти, учени, политици, анализатори и практици в сферата на киберсигурността и технологиите. Сред тях ще бъдат Ариел Коен – съветник на премиера на Израел по въпросите на сигурността; проф. Йове Кекеновски – експерт по стратегически политики и сигурност, кмет на Скопие в периода 1995-1996 г. и посланик на НАТО; чл.кор. Стефан Хаджитодоров – директор на Центъра за изследвания по национална сигурност и отбрана (ЦИНСО) към БАН и др.

 

Програмите ще могат да се изучават както в редовна, така и в задочна форма на обучение, а продължителността им ще бъде три семестъра.

 

„Използва се модерна образователна стратегия, базирана на учебни занятия, специализирани семинари, уъркшопове, симулации, казуси и практически сесии в компютърни лаборатории, обучение и самообучение”, допълниха от ВСУ.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com