Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Включи се в конкурса „Индустрията в моя регион" до 15 май 13.05.2019 г.

За трети пореден път Химикотехнологичният и металургичен университет – София и Българската асоциация на металургичната индустрия организират за учениците от община Шумен конкурс за есе на тема „Индустрията в моя регион“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Състезанието има за цел да пробуди интереса на младежите към професията на металурга.

 

 

Конкурсът е предназначен за ученици от всички училища в Шумен и региона, като е разделен на две възрастови групи – от 5-ти до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти клас. За да не бъдат пренебрегнати най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас, за тях също е предвидена надпревара, но за рисунка на тема „Индустрията в моя регион".

 

Първата група участници имат право на избор между две теми за техните есета – „Индустрията в моя град“ или „Металите – материалите на бъдещето“. За втората група условията са същите, като темите са „Металите – технология и приложение“ или „Инженерът – творец на бъдещето“.

 

Крайният срок за изпращане на творбите за всички участници е 15 май 2019 г. на konkurs@uctm.edu, като се посочват име и фамилия на ученика, училището, в което учи, и от кой клас е.

 

Най-добрите ще получат и предметни награди на Деня на детето.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com