Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Включете се в конкурса за студенти „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ 15.04.2021 г.

ЧЕЗ България за поредна година ще подкрепи студентите в процеса им на обучение. Компанията обяви регламента на тазгодишното издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, научи Борса.bg от енергийното дружество.

 

 

Състезанието е насочено към студенти в редовно обучение от технически университети на територията на Западна България. Студентите трябва да са завършили успешно първия си семестър, както и да са взели участие в някое от предходните издания на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици, стажантската програма на ЧЕЗ България или „ЧЕЗ Академия“.

 

Кандидатите е необходимо да имат общ успех равен или по-висок от „Много добър“ (4.50), а също и да проявяват мотивация за професионално израстване в личностен аспект и в сферата на електроенергетиката, да умеят да работят в екип и да бъдат комуникативни.

 

Подборът се провежда в два етапа – оценка по документи и събеседване. На конкурсен принцип енергийното дружество определя до трима студенти, които получават еднократна финансова подкрепа.

 

Договорът за стипендия се сключва за целия период на обучението в квалификационна степен бакалавър, като средствата за съответната учебна година се изплащат еднократно. За периода на стипендията на разположение на студентите е ментор от ЧЕЗ България. На младежите се предоставя и възможност за участие в стажантската програма, както и кариерна реализация в компаниите от Групата на ЧЕЗ в България.

 

Подробности за конкурса и форма за регистрация ще откриете ТУК.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЧЕЗ България ЕАД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България