Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Безплатна ИТ школа за ученици осигуряват от Телерик Академия 16.09.2022 г.

Училищната академия на Телерик създава ИТ школа за деца в гр. Банско, която стартира през новата учебна година. Бош Инженеринг Център София участва активно в осигуряването на средства за инициативата, в която ще се обучават ученици и ще се ангажират преподаватели, научи Борса.bg от компанията. Това е най-мащабната безплатна ИТ програма за ученици, която предоставя възможност за обучение по програмиране и дигитални технологии. Проектът се реализира в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ) гр. Банско.

 

 

Школата ще стартира с прием на 20 ученици, а обучението се планира да започне около средата на октомври 2022 г. с обща продължителност 72 часа в рамките на една година. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите.

 

В новосъздадената школа ще се реализира програмата „Дигитални науки“, която има за цел да насърчи образованието в тази област на учениците от 5-и до 7-ми клас.

 

Училищна Телерик Академия е безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици. От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 години.

 

До 2 октомври всеки желаещ да се включи трябва да попълни електронна форма за кандидатстване, както и успешно да премине през онлайн приемен тест.

 

Източник на снимковия материал: Бош Инженеринг Център София