Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Безплатна ИТ академия GrowIT отваря врати в Плевен 21.09.2022 г.

В Плевен отваря врати безплатна академия GrowIT за обучение на специалисти в областта на информационните технологии, научи Борса.bg от Economy.bg Целта на академията е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на страната ни. В GrowIT могат да вземат участие голям брой желаещи, с минимален или без никакъв опит в сферата. Те ще получат нови умения и възможност за професионална реализация в една от най-привлекателните професии в днешно време. Успешно завършилите ще могат да започнат работа в IT сектора, по-конкретно – върху създаване на прототипи за технологични решения за български и европейски стартиращи компании. Обученията ще се осъществяват в хибриден формат – присъствено и онлайн, за да може всеки, който има интерес, да има достъп до тях.

 

 

Занятията ще се провеждат два пъти седмично в продължение на следващите три месеца. Програмата ще бъде насочена към придобиване от участниците на основни умения за начинаещо ниво WebUI софтуерни разработчици.

 

В дългосрочен план академията си поставя за цел да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България, като създаде над 300 нови работни места за период от следващите 5 години. Бъдещите ИТ специалисти ще получат възможност да станат част от екипа на ClearWare – компания, специализирана в технологично разработване на първоначалните версии на едни от най-иновативните продукти на бъдещето.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com