Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

БДЖ разширява партньорството си с гимназиите по ЖП транспорт 30.06.2020 г.

На проведена официална среща в сградата на БДЖ компанията и професионалните гимназии по железопътен транспорт обсъдиха възможностите за разширяване на своето сътрудничество за продължаващото развитие на проекта „Заедно напред", научи Борса.bg от дружеството. Целта е привличане на повече млади хора в железопътния транспорт.

 

 

На срещата присъстваха управленският екип на БДЖ – Пътнически превози и директорите на Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Корчев" в София, Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров" в Горна Оряховица и Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Мездра.

 

На срещата бе представена и инвестиционната програма на националния железопътен превозвач за модернизиране и изграждане на съвременен железопътен оператор чрез подновяване на подвижния състав. По този начин БДЖ ще става все по-атрактивен работодател, за което усилията трябва да бъдат насочени именно към популяризиране на дейностите сред младите хора.

 

Източник на снимковия материал:pixabay.com