Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Аурубис България бе партньор на Софийския фестивал на науката 23.05.2023 г.

Аурубис България бе специален партньор на 13-тото издание на Софийския фестивал на науката, което се състоя от 11 до 14 май в София Тех парк, научи Борса.bg. В една от фестивалните зали на компанията бяха представени 23 лекции и събития, свързани с химията на въздуха, първия български полярен кораб, покорил Антарктика, и други интересни теми. А химиците от „Корпуса за бързо гърмене“ към Химическия факултет на Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Аурубис България представиха по атрактивен и разбираем начин различни химични реакции, свързани с медта.

 

 

В рамките на фестивала на науката компанията организира посещения на близо 70 ученици от Средното училище (СУ) „Св. Паисий Хилендарски“ в Златица и от СУ „Саво Савов“ в Пирдоп. Те имаха възможност да изработят хартия и желе, да научат от какво са направени числата, да разберат света на данните, да видят как става 3D моделирането и принтирането.

 

Софийският фестивал на науката гостува и в Средногорието, където Аурубис България покани лектор за дискусия по модул „Технократи“ – състезание с водородно задвижвани автомобили Horizon GP.

 

Софийският фестивал на науката се организира от фондацията „Красива наука" в партньорство с Министерството на образованието и науката, университети, изследователски звена, посолства и културни институти.

 

Източник на снимковия материал: Аурубис България (facebook)