Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

Академия за иновации 2021 ще се проведе през юни 31.03.2021 г.

За осма поредна година първата специализирана агенция за иновации в България – Innovation starter, организира „Академия за иновации: Bulgaria Innovation Hackathon“, научи Борса.bg от организаторите. Националният конкурс за стартиращи бизнес идеи за студенти е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори.

 

 

Участниците в Академията ще имат възможността да създадат първите си бизнес проекти под формата на хакатон (конкурс с елементи на програмиране и прототипиране), развивайки предприемаческите си умения.

 

Финалът на конкурса ще се проведе на 4 и 5 юни 2021 г. в Литературния клуб „Перото“ на Национален дворец на културата (НДК) в гр. София, при закрити врати. Събитието ще бъде излъчвано онлайн в социалните медии Facebook и YouTube.

 

Победителите ще спечелят финансиране на идеята си, осигурено от Европейската инвестиционна банка. Освен финансова подкрепа за победителите е осигурено и посещение на европейските институции в Брюксел.

 

До момента участие в проекта са взели над 4000 души и повече от 370 екипа, а над 15% от предприемаческите идеи са финансирани и реализирани.

 

Можете да се регистрирате ТУК.

 

Регистрацията в конкурса е отворена до средата на месец май.

 

Източник на снимковия материал: Innovation starter